Rekrutteringsforløb

Når ansøgningsfristen udløber, vurderes ansøgningerne, og et antal ansøgere inviteres til en samtale. Bliver du inviteret til en samtale, sker der følgende:

Samtalen

Normalt bliver du indkaldt til en eller to samtaler. Samtalen varer som regel en time. Her møder du en leder og/eller en repræsentant fra HR-afdelingen. 

Formålet med samtalen er at se, hvor godt du går i spænd med det team, du vil indgå i, og hvor godt du passer ind i Nordeas kultur og opfylder kravene til jobbet.

Vær forberedt på at svare på spørgsmål om dine stærke og svage sider, dine mål både på kort og lang sigt og dine kvalifikationer i forhold til kravene til jobbet.

Vi vil også bede dig give eksempler på, hvordan du tidligere har løst lignende eller tilsvarende opgaver.

Og stil endelig spørgsmål. På den måde får du et grundlag for at vurdere, om vi er den rette arbejdsgiver for dig.

Brug af test og anbefalinger

For nogle stillinger benytter vi os af test som et supplement til samtalen. Testresultaterne vil aldrig stå alene, og du får altid feedback på testen. Alle test foretages af professionelle repræsentanter fra HR-afdelingen.

Vi tjekker aldrig dine anbefalinger uden din godkendelse. 

Efter samtalen

Efter samtalen vurderer vi ansøgerne, og den bedst egnede bliver tilbudt jobbet. Og naturligvis hører du også fra os, hvis du ikke bliver tilbudt jobbet.