Priser och utmärkelser

Nordea har tilldelats en rad priser och utmärkelser under de senaste åren. Läs mer om dem på följande sidor.

 

November

Bäst process för ansvarsfulla investeringar i Europa

Den europeiska tidskriften Capital Finance International (CFI) har tilldelat Nordea en internationell utmärkelse för vårt arbete med att integrera miljö och sociala aspekter i fondförvaltningen. Den 27 november mottog Nordea utmärkelsen ”Bästa ESG (environmental, social and governance) -investeringsprocess i Europa”.

Oktober

Nordea utsedd till bästa Private Bank i Norden, Finland och Norge
Nordea Private Banking mottog flera Private Banking-utmärkelser vid PWM Global Private Banking-ceremonin, som hölls i Genève den 29 oktober 2014.


Nordea utsågs till Best Private Bank i Norden, Best Private Bank i Finland och Best Private Bank i Norge. I Danmark fick Nordea Private Banking benämningen "highly commended". Det är första gången som Nordea deltar i tävlingen.


September

Nordea är en av världens tryggaste banker, enligt finanstidskriften Global Finance.

Global Finance har publicerat sin årliga rankning av världens 50 tryggaste banker. Efter en noggrann genomgång av de långsiktiga kreditbetygen – från Moody’s, Standard & Poor’s och Fitch – och de samlade tillgångarna för världens 500 största banker, rankades Nordea som den 21:a tryggaste banken i världen.

» Läs mer


Mars

Nordea bästa bank i Norden
I dagarna meddelade ekonomitidskriften Global Finance vinnarna av deras årliga utmärkelse ”World´s Best Banks ”. Nordea utsågs för andra året i rad som vinnare i kategorin bästa bank i Norden.

» Läs mer


Februari

Nordea utsedd till bästa private banking-aktör
Den internationella finanstidskriften Euromoney har i en undersökning utsett Nordea till nummer 1 inom private banking i Norden och Baltikum. Det är sjätte gången i rad.

» Läs mer

 

Högst värderade bankvarumärket i Norden
I sin årliga rankning av 500 banker har Brand Finance placerat Nordea som nummer 1 i Norden. I den globala rankningen har Nordea klättrat två placeringar till nummer 32.


Bästa arrangör av syndikerade lån i Norden
Den internationella finanstidskriften EuroWeek har för tredje gången i rad utsett Nordea till Nordens bästa arrangör av syndikerade lån, efter en enkät som genomfördes bland marknadsaktörer.


Nordens bästa cash management-bank
Nordea har utsetts till "Best cash management bank 2013" i Norden, av tidskriften Treasury Management International.


 

Januari

Nordens bästa trade finance-bank 2014

Nordea har utsetts till 'Best trade finance bank 2014 in the Nordic region' av Global Finance, en internationell tidskrift som riktar sig till finanschefer i 163 länder världen över.

Bästa process för ansvarsfulla investeringar i Europa