Sponsring i Finland

Nordea sponsrar ungdomars utveckling


Stödjer unga musiker genom att grunda Nordea Jean Sibelius Orchestra

Nordea och Allmark, företaget som förvaltar varumärket Jean Sibelius, har tecknat ett omfattande samarbetsavtal om utbildning av ungdomar som studerar klassisk musik.

Med stöd av avtalet har Nordea grundat Nordea Jean Sibelius Orchestra, som ger ungdomar med ett seriöst musikintresse möjlighet att öva och framträda under ledning av framgångsrika proffsmusiker. I samarbetet deltar också bland annat Finlands Musikläroinrättningars Förbund.

Medlemmarna i orkestern valdes av en expertjury efter bland annat provspelningar.

Dirigenten Jukka-Pekka Saraste har valt programmet och ledde en festkonsert med orkestern.

- Unga talangfulla musiker måste få tillfälle att spela i stora orkestrar. Mina egna första erfarenheter av att framträda med en symfoniorkester betydde så mycket för mig att jag bestämde mig för att bli musiker. Jag vill via Nordea Jean Sibelius Orchestra förmedla liknande upplevelser till unga musiker, och jag är glad att få delta i detta projekt där jag kan stötta och skapa musik tillsammans med ungdomarna, säger Jukka-Pekka Saraste.

Alpint samarbete

Nordea stöttar nya lovande utförsåkare i Finland. Satsningen innebär att barn och ungdomar får möjlighet att delta i en rad olika aktiviteter vid skidcentra och skidskolor.

Inom ramen för den här satsningen har Nordea också träffat separata samarbetsavtal med Kalle Palander och Tanja Poutiainen. Dessa topprankade utförsåkare blir Nordeas idrottsambassadörer och fungerar som förebilder för ungdomar när det gäller sunda levnadsvanor och idrott.

Nordea är en av huvudsponsorerna för alpina världscupen i Levi i november 2009.