Sponsring i Sverige

Golfsponsring – Nordea Masters och Nordea Tour

Nordea är sedan 2010 titelsponsor för en av Europas största golftävlingar för herrar, Nordea Masters samt titelsponsor för den nordiska proffstouren för både herrar och damer, Nordea Tour.

Gör det möjligt är missionen bakom allt vi på Nordea sponsrar och vi vill vara med och påverka barn och ungdomar att börja idrotta och på så sätt bidra till att stödja morgondagens stjärnor. Vi vill också genom det vi sponsrar kunna förmedla positiva kundupplevelser på andra ställen än kontoren.

Genom att vi dels sponsrar en stor Europatourtävling och dels den nordiska proffstouren med lokala deltävlingar under hela säsongen, så blir sponsringen lokal, nationell och internationell med möjlighet till kundarrangemang på samtliga nivåer.

Kungliga Operan

Sponsring av Kungliga Operan, Sveriges nationalscen för opera och balett, ger unika möjligheter till spännande och stimulerande affärssamarbeten med kultur som tema. Dessutom ger sponsorskapet positiva kundupplevelser i form av föreställningar och intressanta artistmöten.

Stora känslor och konstnärliga möten - vi är med och gör det möjligt!

Summerburst och Lights

Nordea är huvudsponsor till musikfestivalen Summerburst. Några av världens mest kända Dj’s finns på plats under två dagar i Stockholm och två dagar i Göteborg. I år besöktes Summerburst av 60 000 personer.

Vi är även huvudsponsor till Summerburst’s systerfestival Lights. Den 30 november öppnas dörrarna för 15 000 förväntansfulla ungdomar på Tele 2 Arena i Stockholm.

Sveriges Olympiska Kommitté och Nordeas Olympiafond

För dig och för svenska idrottsframgångar. Att spara i Olympiafonden är inte bara ett långsiktigt sparande med möjlighet till bra avkastning, det är även en satsning på våra svenska olympier. Som kund avstår du årligen en procent av fondförmögenheten till Sveriges Olympiska Kommittés verksamhet och bidrar därmed till svenska framgångar.

Nordea är huvudsponsor till Sveriges Olympiska Kommitté (SOK)
OS-engagemanget började redan 1988. Då lanserades Nordea Olympiafond. Sedan dess har spararna i Olympiafonden bidragit med mer än 110 miljoner kronor till Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Rent praktiskt går det till så att spararna avstår en procent av fondförmögenheten varje år till SOK. Pengarna använder SOK till att stödja idrottare i deras satsningar på att vinna en olympisk medalj. Det sker bland annat i det topp- och talangprogram som SOK driver.

Att spara i Nordeas Olympiafond har inte bara varit en god affär för Sveriges olympier. Sedan starten 1988 har fonden gett en avkastning i årstakt på lite drygt 11 procent (fram till och med 15 maj 2012).

Numera är Olympiafonden en fond som enbart placerar i svenska aktier, vilket rimmar väl med fondens ideella syfte. Utvecklingen i fonden påverkas därmed av vad som händer på Stockholmsbörsen. Idag finns drygt 12 000 sparare i fonden.

Olympic Day
Nordea satsar på att inspirera fler unga till att utvecklas med idrotten. Genom att bli huvudpartner till SOK i projektet Olympic Day kommer Nordea arrangera träffar runt om i Sverige där ungdomar får möjlighet att träffa och inspireras av kända olympier.