Avaintietoja ja - lukuja

Nordea on Pohjois-Euroopan suurin finanssipalvelukonserni. Sen markkina-arvo on noin 38.9 mrd. euroa, taseen loppusumma 669.3 mrd. euroa ja rajoituksettomien ensisijaisten omien varojen suhde riskipainotettuihin saamisiin 15.7%.

Nordealla on johtava asema suuryrityspalveluissa sekä vähittäispankki- ja private banking -toiminnassa. Se on myös Pohjoismaiden johtava henki- ja eläkevakuutustuotteiden tarjoaja.

Nordealla on noin 700 konttoria, puhelinpalvelu neljässä Pohjoismaassa ja erittäin kilpailukykyinen verkkopankki. Konsernin jakeluverkosto on Pohjoismaiden ja Itämeren alueen laajin.

Nordealla on enemmän asiakkaita kuin millään muulla finanssipalveluyrityksellä Pohjoismaissa. Konsernilla on noin 11 miljoonaa asiakasta Pohjoismaissa ja Euroopan uusilla markkinoilla. Asiakasohjelmiin kuuluvia henkilöasiakkaita on 10 miljoonaa ja aktiivisia yritysasiakkaita 0.5 miljoonaa.

Nordean visiona on olla vahva eurooppalainen pankki, joka luo merkittävää arvoa asiakkailleen ja omistajilleen ja joka on tunnettu osaavasta henkilöstöstään.

 

Tunnusluvut (Q4 2014)

 

Liiketoiminnan tuotot yhteensä, milj. euroa

2.513

Liikevoitto, milj. euroa

1.157

Riskisopeutettu tulos, milj. euroa

897

Markkina-arvo, mrd. euroa 38.9
Taseen loppusumma 669.3
Hoidossa oleva varallisuus, mrd. euroa 262.2
Luottotappiotaso, vuositasolla, pistettä

15

Osakekohtainen tulos, laimennusvaikutuksen jälkeen, euroa

0.22

Vakavaraisuussuhde, rajoituksettomat ensisijaiset omat varat, ennen siirtymäsäännöksiä, %

15.7

Asiakkaita (miljoonaa) ~11
Henkilöasiakkaat (milj.) 10
Yritysasiakkaat (milj.) 0.5
Konttoreita ~700
Henkilöstömäärä (henkilötyövuosina) 29,397

Johto ja organisaatio

Nordean hallituksen puheenjohtaja on Björn Wahlroos ja konsernijohtaja Christian Clausen. Lue lisää Nordean hallituksesta ja konsernin johtoryhmästä. Tutustu konsernin organisaatiokaavioon.

Markkinat

Nordea toimii yhdeksällä kotimarkkina-alueella.

Pohjoismaihin sisältyvät Suomi, Tanska, Norja ja Ruotsi. Euroopan uudet markkinat kattavat Viron, Latvian, Liettuan, Puolan ja Venäjän. Nordea on ensimmäisellä tai toisella sijalla lähes kaikilla pohjoismaisilla markkinoilla sekä vähittäis- että tukkupankkitoiminnassa.

Nordean osake

Nordea noteerataan NASDAQ OMX:n pörsseissä Helsingissä, Kööpenhaminassa ja Tukholmassa. Katso suurimmat rekisteröidyt osakkeenomistajat.

Taloudellinen raportointi

Nordean tapahtumakalenterissa kerrotaan tulevan vuoden katsausten julkistamisajankohdat. Toimintaa kuvaavat luvut -sivuilta voit ladata kaikki tulostiedotteet ja vuosikertomukset.

Roadshow-tapahtumat ja konferenssit

Nordea haluaa tarjota osakkeenomistajille, sijoittajille ja analyytikoille selkeää, tarpeellista ja läpinäkyvää tietoa ja olla tässä suhteessa yksi Euroopan johtavista yhtiöistä. Nordean johto on mukana roadshow-tapahtumissa noin 30 päivänä vuodessa. Tapahtumia järjestetään Yhdysvalloissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa sekä Euroopan ja Aasian merkittävimmissä finanssikeskuksissa. Katso roadshow-tapahtumien aikataulu.

Yhteiskuntavastuu

Nordeassa uskotaan, että vastuuntuntoinen liiketoiminta johtaa kestäviin tuloksiin. Lue lisää: Nordean CSR-raportti (englanniksi).

Nordean saamat palkinnot ja tunnustukset

Nordea on menestynyt useilla rahoitussektorin osa-alueilla. Lue, millaisia palkintoja ja tunnustuksia konserni on saanut.