Nordea palkittu yrityskauppoihin liittyvästä neuvonnasta

Tammikuu 2010Thomson Reutersin julkaisema Acquisitions Monthly lehti on valinnut Nordean Nordic Region Mergers & Acquisitions adviser of the year 2009 palkinnon saajaksi.

Palkinto luovutettiin Nordea Marketsin edustajille Lontoossa tiistaina 19.1.2010 pidetyssä tilaisuudessa. Nordean voiton ratkaisi se, että Nordea Markets on järjestänyt ja toteuttanut Post Danmarkin ja Ruotsin Postenin fuusion, jonka tuloksena syntyy yksi Pohjoismaiden suurimmista infrastruktuuriyhtiöistä.

- Tämä palkinto on suuri tunnustus investointipankkitoiminnallemme. Nordea Markets on osoittanut tällä mittavalla rajat ylittävällä yrityskauppajärjestelyllä, että kapasiteettimme ja osaamisemme riittää myös suurimpiin ja monimutkaisimpiin pohjoismaisiin järjestelyihin, sanoo Investment Bankingin johtaja Christian Hyldahl, joka johtaa myös Nordea Marketsia yhdessä Mads Jakobsenin kanssa.

Jens Lauritzen ja Thomas B. Lindquist vastaanottivat palkinnon Lontoossa Nordea Corporate Financen edustajina

Jens Lauritzen ja Thomas B. Lindquist vastaanottivat palkinnon Lontoossa Nordea Corporate Financen edustajina.
Photo: Thomson Reuters

- Palkinto osoittaa, että Nordea Marketsista on tulossa johtava pohjoismainen investointipankki. Toiminta yrityskauppamarkkinoilla oli kuitenkin vaisua vuonna 2009. Nordea Marketsin on siksi toteutettava Pohjoismaissa markkinatilanteen normalisoiduttua vielä useita suuria järjestelyjä vuosittain, jotta sitä voidaan todella pitää yhtenä johtavista investointipankeista. Tämän palkinnon ansiosta olemme hyvässä asemassa yrityskauppamarkkinoiden lähivuosina odotettavissa olevaa kasvua ajatellen, Christian Hyldahl sanoo.

Post Danmarkin ja Ruotsin Postenin fuusio on selvästi ollut joka suhteessa Tanskan suurin yrityskauppajärjestely ja yksi Pohjois-Euroopan suurimmista järjestelyistä vuonna 2009. Nordea Markets toimi Post Danmarkin neuvonantajana yrityskauppajärjestelyssä.


Fuusio

Fuusio julkistettiin 1.4.2008 ja saatettiin loppuun 24.6.2009. Fuusion tuloksena syntyneen konsernin tuotot ovat noin 45 miljardia Ruotsin kruunua (4,1 miljardia euroa) vuodessa ja konsernin palveluksessa on yli 50 000 työntekijää. Fuusion kautta luotiin siten yksi Pohjoismaiden suurimmista yhtiöistä, joka vastaa merkittävästä osasta alueen infrastruktuuria.

Palkinto

Thomson Reuters pyytää vuosittain eri puolilla maailmaa toimivia investointipankkeja osallistumaan kilpailuun Acquisitions Monthly Awards  palkinnoista, joilla palkitaan vuoden aikana toteutettujen yrityskauppajärjestelyjen neuvonantajia.

Päätös Nordean valinnasta Nordic Region M&A adviser of the year 2009  palkinnon saajaksi perustui toimittamiimme tietoihin, lehden omiin vertailuihin ja ulkopuolisten tuomareiden näkemyksiin.

nicholas.lundgard@nordea.com