Nuorten urheilijoiden ja muusikoiden sponsorointi


Sponsoroinnilla pyritään kannustamaan lapsia ja nuoria aktiiviseen toimintaan. Tavoitteenamme on urheilun ja musiikin sponsoroinnin kautta luoda mahdollisimman monelle mahdollisuus olla mukana.

 

 

Yleisurheilu Ruotsissa

Ruotsissa Nordea on tukenut nuorten yleisurheiluharrastusta vuodesta 2006 lähtien. Nordea sponsoroi paikallisia urheiluseuroja, jotta ne voivat järjestää paikallisia yleisurheilukouluja ja -harjoituksia.
 
Toimintaa järjestetään kesäisin 6-16-vuotiaille lapsille ja nuorille. Yleisurheilua aktiivisesti harrastavat nuoret saavat mahdollisuuden ryhtyä valmentajiksi. Vuonna 2010 Nordean tukemiin yleisurheilukouluihin osallistui ennätyssuuri määrä lapsia ja nuoria - noin 20 000.

Nuorten käsipalloharrastus Tanskassa

Käsipallo on suosittu urheilulaji Tanskassa, ja Nordea toimi Tanskan käsipalloliiton nuorisotoiminnan pääsponsorina. Nordea osallistui toimintaan hankkimalla uusia valmentajia ja tukemalla joka vuosi järjestettäviä käsipalloleirejä. Tavoitteena oli antaa lapsille mahdollisuus kokeilla tätä suosittua urheilulajia viikon ajan kesälomien aikana. Kesällä 2010 lähes 8 500 lasta osallistui 154:lle Nordean tukemalle käsipalloleirille.

Suositut urheilulajit Norjassa

Norjassa Nordea tukee maan Paralympiakomiteaa sekä maan urheiluelämän kattojärjestöä Norjan Urheiluliittoa (NIF). Urheiluliitossa on yli 2 miljoonaa jäsentä ja 12 000 urheiluseuraa.

Urheiluliiton kanssa tehdyn sopimuksen painopisteenä ovat lapset ja nuoret, ja se koskee suosittuja urheilulajeja, kuten hiihtoa ja käsipalloa.

Nuorten ja ammattimuusikoiden orkesteri Suomessa

Nordea Jean Sibelius Orchestra antaa nuorille soittajille mahdollisuuden esiintyä yhdessä huippuammattilaisten kanssa. Koe-esiintymisiä järjestetään kerran vuodessa ja niihin voivat osallistua nuoret muusikot kaikkialta Suomesta. Nuoret lahjakkaat soittajat tarvitsevat mahdollisuuksia soittaa isoissa orkestereissa. Omat ensimmäiset kokemukseni soitosta sinfoniaorkesterissa olivat minulle niin suuria elämyksiä, että päätin opiskella muusikoksi, kertoo kapellimestari Jukka-Pekka Saraste. Orkesterissa on ollut mukana vuodesta 2007 lähtien yli 250 muusikkoa (iältään 12 - 30-vuotiaita) ja se on esiintynyt säännöllisesti. Orkesteri on julkaissut ensimmäisen levynsä