Meet Isabella and Errol

Denne side findes ikke på dit sprog, og derfor vises den på engelsk.
Isabella Errol
Isabella, IT-analytiker och Errol, Data Scientist.
28-10-15 17:04 | Mød en Nordea-profil

Meet Isabella and Errol; two of Nordea's IT talents (article in Swedish).

Digitaliseringen och det snabba genomslaget för banktjänster online och i mobilen håller på att förändra banksektorn i grunden. När det kommer till IT så erbjuder vi inte bara en utvecklande karriärresa utan också möjligheten att ta ett stort ansvar. 

Här möter du Errol och Isabella, två av våra medarbetare inom IT.

Errol och Isabella driver IT-utvecklingen framåt

Nordea är norra Europas största finanskoncern och arbetar just nu på att förenkla produkter och processer, och som ett led i programmet ska de nuvarande banksystemen under de kommande åren ersättas av nya kärnplattformar för banktjänster och betalningar. Nordea har nyligen tecknat avtal med partners för att införa en ny kärnbankplattform, vilken är en central del av det förenklingsprogram som går ut på att tillgodose Nordeas 11 miljoner kunders behov i framtiden. 

Vi söker löpande personer som vill jobba med utvecklingen av den nya kärnbankplattformen och som har kompetens och erfarenhet av att supportera i olika IT projekt och IT program. Två personer som är med på resan redan idag är Errol och Isabella, båda med ett brinnande intresse för IT.

Errol talar både affärs- och IT-språket

Med en universitetsutbildning inom finans och kurser inom data- och systemvetenskap kom Errol i kontakt med Nordea under sina ekonomistudier. Hans tjänst utvecklades allteftersom och snart steg han in i en roll där han ansvarade för att sätta upp bankens bedrägerisystem. Detta innebar en blandning av en teknisk och en affärsinriktad roll, ett spår som han har fortsatt på. 

"Jag började på Nordea för åtta år sedan och märkte snabbt att jag hade en fördel i att jag kan tala både affärsspråket och IT-språket. Min profil gav mig stora möjligheter att kombinera affärs- och IT-sidan vilket har resulterat i att jag idag har en tvärfunktionell roll som Data Scientist." 

Som Data Scientist arbetar Errol med dataanalyser, allt från att sätta upp maskinkopplingar till att bygga modeller som förutspår vilken kund som har behov av vilken tjänst.

"Det är väldigt intressant att arbeta på Nordea eftersom jag dagligen har möjligheten att arbeta med nya frågeställningar. Mycket av det vi gör idag ligger långt fram i utvecklingen och med Nordeas storlek har vi möjlighet och resurser att bygga strukturer för big data-miljöer," avslutar Errol.

Isabella är graduate i Nordeas talangprogram

Isabella är utbildad inom data- och systemvetenskap och hon är en av de nyutexaminerade akademiker som blivit antagen till Nordea Graduate programme. Parallellt med detta talangprogram jobbar hon också på Nordea Liv och Pensions IT avdelning.

"Jag har varit graduate i ett år nu och det är väldigt lärorikt. Utöver programmet arbetar jag med kravställning där jag fångar kravgruppens olika krav och systemtestar olika utvecklingsprojekt."

Även Isabella har fått möjlighet att växa i sin roll och leder i dag ett kravarbete inom fondhandel med ett tekniskt perspektiv, samtidigt som hon deltar i och driver ett release-team. Hon berättar vidare:

"Min roll är väldigt spännande och eftersom Nordea är så stort är antalet system och systemstrukturer väldigt komplexa. Men det bästa är att jag samtidigt stöttas av mina chefer. Den ständiga utvecklingen är en av de saker jag tycker bäst om med min tjänst."

Digitaliseringen i fokus

Är det något som både Errol och Isabella märker av är det Nordeas fokus på digitalisering och IT. Digitaliseringen är ett viktigt område för Nordea, berättar Errol och betonar igen vikten av att överbygga gränsen mellan IT och affären. På så sätt får vi medarbetare inom IT som blir mer affärsinriktade samtidigt som fler affärsmedarbetare förstår IT.

Isabella tillägger:

"Vi arbetar otroligt fokuserat med digitaliseringen, det märks speciellt på en sådan relativt liten IT avdelning som jag jobbar vid. Men vi växer och det finns hela tiden saker att göra vilket är väldigt roligt."

Karriärföretag 2015

Nordea är utsett till ett av Sveriges 100 Karriärföretag 2015 med följande motivering:

"Nordeas vision att bli ledande aktör inom banksektorn har lett till att företaget har satsat stort på sina medarbetare. Med företagets fokus på karriärutveckling får Nordeas medarbetare möjlighet att genom bland annat ledarskaps- och traineeprogram chansen att utvecklas på ett såväl personligt som yrkesmässigt plan. I en spännande atmosfär erbjuder Nordea karriärmöjligheter på flera nivåer i kombination med en ständig uppmuntran från ledningen. Som ett resultat av företagets medarbetarengagemang utses Nordea till ett av Sveriges 100 Karriärföretag."

Läs mer om Karriärföretagen.