
Talouden ilmiöiden takana
Finanssimaailma-blogi käsittelee ajankohtaisia talouden ja markkinoiden tietoja, ilmiöitä ja uutisia. Tältä sivulta löydät tuoreimmat Nordean ekonomistien, analyytikoiden ja muiden asiantuntijoiden kirjoitukset.
This page does not exist in your language. You will be taken to a related page.
Stay on this page | ContinueFinanssimaailma-blogi käsittelee ajankohtaisia talouden ja markkinoiden tietoja, ilmiöitä ja uutisia. Tältä sivulta löydät tuoreimmat Nordean ekonomistien, analyytikoiden ja muiden asiantuntijoiden kirjoitukset.
Blogi
Hallituksella on vielä käyttämättä puoliväliriihestä ainakin yksi valttikortti, jolla maanitella kansan luottamusta kasvun luomiseksi. Päätös osakesäästötilin rajoitusten höllentämisestä voisi avata tavalliselle kansalaiselle paremmat vaurastumisen mahdollisuudet tuloluokasta riippumatta. Länsinaapurissa näin on jo tapahtunut.
Lue lisääBlogi
Hallitus teki eilisessä puoliväliriihessään merkittävän päätöksen pidentää asuntolainojen enimmäisaikaa 30 vuodesta 35 vuoteen, mikä lisää kotitalouksien taloudellista liikkumavaraa ja mahdollisuuksia vaurastua. Esimerkkilaskelmamme mukaan päätös mahdollistaa asuntovelalliselle noin sata euroa ylimääräistä kuukaudessa.
Lue lisääBlogi
Ilmastonmuutos on yksi merkittävimmistä asumista ja asuntomarkkinoiden muutosta ajava tekijä. Osa suomalaisista on jo havahtunut asiaan, mutta ymmärrystä tarvitaan paljon lisää ja työsarkaa on runsaasti edessä.
Lue lisääBlogi
Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tullipäätökset johtivat markkinareaktioihin, joita ei ole nähty kuin suurimmissa kriiseissä. Nyt kannattaa pitää pää kylmänä. Kolme vinkkiä auttavat sijoittajaa suunnistamaan markkinamyllerryksessä.
Lue lisääBlogi
Suomen taloudessa on nähty alkuvuonna piristymisen merkkejä. Kauppasodan eskaloituminen uhkaa kuitenkin kääntää talouden takaisin taantuman puolelle.
Lue lisääBlogi
Moni miettii, kannattaako ensin myydä vanha asunto ja vasta sitten ostaa uusi. Osta nyt, myy myöhemmin -strategia voi toimia nykyisessä asuntomarkkinatilanteessa, jos tiedostaa sen riskit ja kulut sekä valmistelee ja tekee sen huolella. Neljä vinkkiä auttavat strategian onnistumisessa.
Lue lisääBlogi
Trumpin politiikka on saanut aikaan yllättävän trendin: Suomalaiset yksityissijoittajat suuntaavat varojaan ennätysvauhtia Eurooppaan. Samaan aikaan sijoituksia Pohjois-Amerikkaan on kevennetty selvästi.
Lue lisääBlogi
Hallituksen tuore esitys ASP-järjestelmän (asuntosäästämispalkkiojärjestelmän) uudistamiseksi sisältää joitakin positiivisia muutoksia, mutta ei valitettavasti ratkaise monia keskeisiä ongelmia.
Lue lisääBlogi
Osinkokevään lähestyessä keskustelu yritysten voitonjaosta käy jälleen kuumana. Yhtiöiden maksamat suuret osingot eivät ole lähtökohtaisesti mikään autuaaksi tekevä asia, vaan kertovat enemmän liiketoiminnan luonteesta ja kasvunäkymistä. Suomalaisen yksityissijoittajan laariin ne sen sijaan satavat – joskin eri tavalla kuin moni ajattelee.
Lue lisääBlogi
Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tullipolitiikka on lähtenyt vyörymään, mutta vielä on liian aikaista vetää siitä kovin vahvoja johtopäätöksiä. Jos pahimmat tulliskenaariot unohdetaan, suurin negatiivinen vaikutus taloudelle tulee todennäköisesti huomattavasta epävarmuudesta.
Lue lisääBlogi
Etenkin euroalueen osalta odotukset tätä vuotta ajatellen ovat melko vaisut. Potentiaalisia talouden ja markkinoiden liikuttajia on kuitenkin runsaasti, ja myös yllätyksiä nähdään. Yhdysvalloissa 20.1. valtaan astuvaan presidentti Donald Trumpiin liittyy paljon odotuksia.
Lue lisääBlogi
Kiinteistörahastot ovat olleet keskustelujen kuuma peruna viime viikot. Uutiset lunastusten viivästymisistä ja rahastojen sulkemisesta ovat nostaneet sijoittajien pettymyksen pintaan. Vaikka Nordealla ei ole omia kiinteistörahastoja, haluamme osallistua keskusteluun ja tuoda esiin rahastosijoittamiseen liittyviä faktoja.
Lue lisää