16-03-2022 15:43

Klar for en date i vår? Nå blir det en ny runde med Nordeas speeddating med investorer

Er du på jakt etter den rette investoren til akkurat din fantastiske forretningsidé? Bli med på speeddate hos oss – kanskje du finner den du leter etter.
Happy programmers giving a high five

Etter flere omganger med vellykkede arrangementer er vi klare med en ny runde med speeddating i mai. Arrangementene er digitale og gir oppstarts- og vekstbedrifter i hele Norden muligheten til å treffe investorer fra hele verden som vi har i nettverket vårt.      

– De siste par årene har vi sett at virtuelle speeddater fungerer veldig bra. Det er lettere å føre sammen investorer fra hele verden med gründere i Norden når der ikke er noen fysiske begrensninger, forklarer Deal Flow Manager Teija Nousiainen og fortsetter:

Globale ideer   

– De fleste globale investorene er veldig interessert i det nordiske oppstarts- og vekstmiljøet. Der finner vi gründere som for eksempel kombinerer avansert teknologi med løsninger innen bærekraft eller helse, og de er ikke er begrenset til et bestemt marked. Bedriftene som søker om å få være med på speeddatene, retter seg ikke bare mot det nordiske markedet, de tenker globalt i utgangspunktet. Dermed er mulighetene for å finne en match veldig gode. 

Investorene kommer tilbake

I fjor arrangerte Nordea mer enn 750 speeddater med investorer, og 90 prosent av bedriftene som deltok, fikk booket ett eller flere møter med en investor etterpå. Årsaken til det ligger i utvalgsprosessen, sier Teija Nousiainen:

– Arrangementene er nøye planlagt. Møtene er forhåndsbooket, og bedrifter og investorer møtes på tomannshånd og har 20 minutter på seg til å finne ut om de synes det er grunnlag for videre samarbeid, og om de vil møtes igjen. Målet er at dette skal være årets mest effektive 2,5 timer for gründerne og investorene. Mange av investorene kommer tilbake år etter år fordi de vet at de kommer til å treffe veldig interessante kandidater.

Gründervirksomhet