Beklager...

Siden findes desværre ikke på dansk

Bliv på siden | Fortsæt til en relateret side på dansk

Nordea utnevner Chief Legal Officer

Pressemelding | 13-06-2018 15:00

Jussi Koskinen, for tiden viseadministrerende direktør og leder av Global Corporate Legal i Nokia, tiltrer som Nordeas nye Chief Legal Officer og går inn i konsernledelsen. Han begynner 1. september 2018. Utnevnelse kommer som et resultat av at Lena Eriksson, nåværende Chief Legal Officer, har besluttet å gå av med pensjon. Hun forlater Nordea i begynnelsen av 2019.

Jussi Koskinen (43) jobber i dag for Nokia Corporation som leder av Global Corporate Legal og som styrets sekretær. Jussi Koskinen begynner hos Nordea som Chief Legal Officer og blir medlem av konsernledelsen. I tillegg skal han fungere som styrets sekretær. Siden 2004 har Jussi Koskinen hatt lederstillinger i Legal and Compliance i Nokia og har som bankjurist jobbet bredt med blant annet operative spørsmål, regelverk og selskapsrett.

- Med utnevnelsen av Jussi får vi en sterk og kommersielt rettet leder for det juridiske teamet. Jussi har bred internasjonal erfaring, og jeg gleder meg til å ønske ham velkommen til Nordea, sier Casper von Koskull, konsernsjef i Nordea.

- Jeg ser frem mot å komme til Nordea i en spennende tid med den pågående transformasjon og etter flytting til Finland,sier Jussi Koskinen, Nordeas fremtidige Chief Legal Officer.

Utnevnelsen av Jussi Koskinen kommer som et resultat av at Lena Eriksson, nåværende leder av Group Legal hos Nordea, har besluttet å gå av med pensjon. Lena Eriksson forlater Nordea etter 29 år i lederroller i bankens juridiske enhet. I 2003 ble hun leder av Group Legal, og i 2008 ble hun sekretær for Nordeas styre. Lena Eriksson går av med pensjon senest mars 2019 når overføringen til Jussi Koskinen er gjennomført.

- Lena har bidratt enormt til Nordea, og jeg ønsker å takke henne for innsatsen og de mange milepælene vi har nådd i løpet av de årene hun har vært sentral i å bygge opp bankens interne juridiske funksjon. De siste 29 årene har Lena vært en høyt verdsatt person, både som leder for det juridiske teamet og som støtte til ledelsen. Hun har vært med på mange store hendelser i bankens historie, for eksempel fusjonene som førte til dagens Nordea, og den pågående flyttingen av hovedkontoret, sier Casper von Koskull

- Det har vært en ære å jobbe i banken i denne stillingen i så mange år, og det har vært et privilegium å lede det juridiske teamet med all sin unike kompetanse. Det har vært en veldig interessant og spennende tid med mange store endringer i bankbransjen og i Nordea. Jeg ønsker etterfølgeren min varmt velkommen og vil samarbeide med ham for å gjøre overgangen så god som mulig, sier Lena Eriksson.

For mer informasjon:
Claes Eliasson, Group Communications, +46 72 141 67 12  
   
  
Informasjonen i denne pressemeldingen er informasjon Nordea Bank AB (publ) er pålagt å offentliggjøre i henhold til EUs forordning nr. 596/2014 om markedsmisbruk og svensk lov om verdipapirmarkedet. Informasjonen ble levert til publisering, via kontaktpersonen over, kl. 15.00 CET 13. juni 2018.

Documents