15-06-2022 09:26

Sprudlende, inkluderende og veldig gøy: Nordea stolt partner til Pride

I sommer er Nordea igjen partner til Pride, og mange frivillige fra Nordea er allerede i gang med å forberede aktiviteter og parader. Kollegaer fra hele Nordea skal gå under Nordea-fanen, ikke bare for å feire mangfold, men for å formidle et viktig budskap om at Nordea er en inkluderende arbeidsplass. 
Two friends enjoying Pride parade

Om et par uker er det Pride igjen. En av de som skal delta fra Nordea, er Caelum Davies, som jobber med forebygging av økonomisk kriminalitet i Helsinki i Finland. Han vil nødig gå glipp av muligheten til å stille opp for en sak som betyr mye for ham. 

 For ham handler ikke Pride bare om å feire mangfold, men også om å vise verden at alle, uavhengig av kjønn, identitet og legning, er velkomne og skal respekteres for den de er. 

Caelum Davies leder den finske ressursgruppen LGBT+ and Allies.

– Jeg er stolt av at Nordea fortsetter samarbeidet med Pride. For meg er det veldig viktig at arbeidsplassen min engasjerer seg i arbeidet med mangfold og inkludering. Det betyr alt at jeg kan være meg selv og være åpen med kollegaene mine om at jeg er homo, sier Caelum Davies, som leder den finske ressursgruppen LGBT+ and Allies. 

Caelum Davies kom ut da han var 14 og var så heldig at det gikk ganske greit. Familie og venner støttet ham. Andre har dessverre negative opplevelser der hindringer og motstand fra både familie og samfunnet er realiteten.

– Så mange sliter med å komme ut og har ikke familie eller en arbeidsplass som støtter dem. Vi kan få hatske og sårende kommentarer, og noen ganger opplever vi vold. Jeg har selv blitt truet med kniv fordi jeg er homo. Selv om vi har fått til mye, er det fortsatt en vei å gå. Med Pride kan vi sette fokus på en viktig sak og jobbe med å bli kvitt diskrimineringen som fortsatt skjer, sier Caelum Davies. 

Christina Gadeberg, Chief People Officer og Head of Group People. 

Pride fører Nordea sammen 

Etter to år med koronavirus og digital Pride-feiring er vi veldig glade for at vi kan være med på Pride fysisk i landene vi har kontorer i: Estland, Danmark, Finland, Polen, Norge, Sverige* og USA. Medarbeidere og ledere fra hele Nordea skal delta i paradene, og det vil også arrangeres lokale aktiviteter som belyser hvor viktig det er med en inkluderende og mangfoldig arbeidsplass. 
 
– For meg er Pride en fantastisk mulighet til å feire det vi tror på: at en arbeidsplass preget av mangfold og inkludering er veien til suksess. Det er fortsatt rom for forbedring, og vi må hele tiden jobbe for en enda mer likestilt, mangfoldig og inkluderende arbeidsplass. Jeg oppfordrer alle som kan, til å delta på en sprudlende, morsom og inkluderende dag, sier Christina Gadeberg, Chief People Officer og leder av Group People.

Les mer i artikkelen «Mangfold og inkludering er en naturlig del av arbeidshverdagen». 

*I Sverige er kontrakten om samarbeid i ferd med å bli signert.   

 

Diversity & inclusion
Verdier
Om oss
Bærekraftig bankvirksomhet
Bærekraft